Syntetisk Telepati MURI – University of California, Irvine

MURI  bedriver grundläggande neurovetenskaplig forskning och signalbehandling om tanke och tal produktionen samt dess  avsedda riktning. När människan tänker för sig själv tyst, kan man ofta höra inbillade ord i huvudet. Vi använder icke-invasiv brain-imaging tekniker som EEG, MEG och fMRI att lära oss mer om hur hjärnan producerar tal när man tänker. Vi strävar efter att bearbeta EEG och MEG-signaler för att avgöra vilka ord en person tänker och till vem eller vilken plats som tanken/meddelandet ska skickas.

Forskningen bedrivs av grupper vid University of California, Irvine , vid Carnegie Mellon University , och vid New York University . Arbetet stöds av sju utredare och deras elever i detta projekt.

Det amerikanska försvarsdepartementets Muri program finansierar forskning för militära och kommersiella tillämpningar. Potentiella tillämpningar av grundläggande arbete finansieras här är utvecklingen av en tyst kommunikationssystem för spridda markstyrkor, med ett språk-baserat kommunikationsmedel för personer som inte kan tala högt, och för kommersiella meddelanden enheter som baseras på  avkodade hjärnvågor.

Läs mer…Kommentera:

Namn *:
E-post *:
Webbplats:
Kommentar *:
*