Professor efterlyser “Google Typ” Hjärn-Chip Implantat

Steve Watson                     
Infowars.net
Mån dag, 14 April, 2008

En New York professor har förespråkat idén om Google implantat typ hjärn-chip  som skulle “förbättra människors minne”, en idé som speglar redan aktiva projekt som finansieras av Pentagons Defense Advanced Research Projects Agency.

“Men svårt det praktiska, det finns ingen principiellt skäl att en framtida generation av neurala prostheticists inte kunde plocka upp där natur slutade, som innehåller Google-liknande master kartor i neuroimplantat.” , skriver New York University professor i psykologi Gary Marcus.

“Detta i sin tur skulle tillåta oss att söka vår egna minnen – inte bara dem på webben -. Med något i stil effektiviteten och tillförlitligheten av en dator sökmotor” han postulat.

“Hur mycket skulle du betala för att ha en liten minneskrets inopererad i hjärnan om att chip skulle fördubbla kapaciteten i korttidsminnet? Eller garantera att du aldrig skulle glömma ett ansikte eller ett namn?”

Klart DARPA skulle betala ganska mycket med tanke på att forskningen armen av den amerikanska militären fortsätter att finansiera vetenskaplig utveckling i den exakta tekniken.

Motiveringen för fortsatt finansiering av sådan forskning är att utveckla ett substitut för skadad eller sjuk hjärna regioner, hålla löftet till offer för Alzheimers sjukdom, stroke och andra trauman hjärnan.

Men även forskarna för närvarande på arbetet på sådana projekt vet att den verkliga ansökan om implantatet enheterna skulle vara i kommersiella och militära sektorn. När allt, varför skulle Pentagon har en så starkt intresse för att bota Alzheimers?

Under 2003 Popular Science rapporterade:

Medicin åt sidan, ser biomedicinsk ingenjör Theodore Berger potentiella kommersiella och militära tillämpningar för hjärnan chip, som delvis finansieras av Defense Advanced Research Projects Agency. Att lära sig att bygga avancerade elektronik och integrera dem i mänskliga hjärnor kan en dag leda till cyborg soldater och robotar anställda, säger han.

I sin pjäs Times konstaterar New York professor Gary Marcus:

“Skulle det göra oss till datorer Inte alls Ett neuralt implantat utrustad med en mästare minne karta skulle inte försämra vår förmåga att tänka eller känna, att älska eller att skratta,?. Det skulle inte ändra karaktären på vad vi valde att komma ihåg. ”

Klart herr Marcus inte har ansett att det är en väldigt bra anledning till varför den mänskliga hjärnan stänger ute vissa minnen och känslor och varför det korrelerar information på det sätt som det gör.

Dessutom katalogisera en persons minnen om en extern källa alltid innebär att en enhet utanför just den personen, oavsett om det företag, bolag eller staten, kan tänkas få tillgång till dessa minnen.

Ju mer denna enhet känner till befolkningen, desto mer kan och kommer oundvikligen att använda denna information för att styra den för egen vinning och vinst.

Detta koncept kan tyckas helt bisarr för många, men det har varit det centrala i DARPA verksamhet under en tid med projekt som LifeLog , som syftar till att få en multimedia, digital registrera överallt en person går och allt de ser, hör, läser , säger och beröring.

Wired Magazine har rapporterats:

På ytan verkar projekt som den senaste i en lång rad av DARPA: s “blå himmel” forskningsinsatser, varav de flesta aldrig göra det från labbet. Men DARPA frågar just nu företag och universitet för forskning förslag att börja flytta LifeLog framåt.

“Vad nationell säkerhet experter och det civila libertarianer vill veta är, varför skulle Försvarsdepartementet vill göra en sådan sak?” artikeln frågar. Svaret ligger i det uttalade målet att den amerikanska militären – “Totalt Spectrum Dominans”.

Dessutom, herr Marcus påståenden om att neuro-tekniken inte skulle vara på något sätt dominant över en persons förmåga att tänka, stämmer inte med DARPA’s Brain Machine Interface företag , en $ 24-miljonersprojekt rapporterats om i 5 augusti 2003 Boston Globe.

Projektet utvecklar teknik som “lovar att direkt läsa tankar från en levande hjärna – och även ingjuta tankar också … Det tar inte mycket fantasi för att se på detta att bli en matris-liknande cyberpunk dystopi: marker som ställer felaktiga minnen, maskiner som kan söka efter oberäkneliga tankar, kognitivt förstärkt regeringens säkerhetsstyrkor att införa en hänsynslös ordning på en motsträvig befolkning. ” The Globe rapporterats.

Regeringen finansierade framsteg neurotechnology som också fokuserar på att utveckla förmågan att i huvudsak läsa människors sinnen bör också i varningsklockan.

Det är också väl dokumenterat att den militära och den federala regeringen har syssla med mind control och manipulation experiment i årtionden.

Herr Marcus kan vara en välmenande vetenskapsman och kan mycket väl se en sådan teknik som progressiv för mänskligheten, men när det håller på att utvecklas av militära befälhavare under de regeringar som har dödat och förtryckt miljarder över hela världen under det senaste århundradet ensam, blir utsikten något fläckad minst sagt.

Medan neuro implantat utgör den andra etappen av implanterbara chips, tekniken har funnits i över ett decennium och diskussioner om enkla ID flisning av människor är nu i nyheterna regelbundet.

Tommy Thompson, fd hälsoministrar sekreterare i Bush-administrationen, lovade att ha ett chip inopererad och därefter turnerat landet lauding förtjänsterna av ID chips. Under de utfrågningar för John Roberts Jr, George W. Bushs kandidat till Högsta domstolen Chief Justice, Roberts har ifrågasatts av senator Joseph R. Biden på om han skulle styra mot en obligatorisk implantation mikrochip för att spåra amerikanska medborgare.

Förra året var det en kongressens debatt om huruvida flygplatsarbete skulle få i uppdrag att ha mikrochip implantat.

Andra arbetstagare har redan varit tvungna att ta chipet.

Regeringen arbetare i Mexiko tvingas ta chip eller förlora sina jobb. Personal från Mexikos justitieminister var tvungen att ta chip för att få tillgång säkra områden.

I februari, en Cincinnati övervakningsutrustning företag blev den första amerikanska företag att använda detta program när en handfull anställda frivilligt fick implantat för att ge dem möjlighet att komma in säkert rum.

I ett spår flammande agera under 2006 dock Jim Doyle i Wisconsin undertecknade guvernör en lag som förklarar det ett brott att kräva att en enskild att implanteras med ett mikrochip. Folket i Wisconsin välkomnade RFID lag som ålägger böter på upp till 10.000 per dag för en LAGBRYTARE. Propositionen var infördes genom Rep Marlin Schneider , D-Wisconsin.

En spotlight har nyligen lagts på chip implantat av London Times som gick en bit frågar om barn ska implanteras i spåren av kidnappningen av brittiska småbarn Madeleine McCann.

Debatt finns också på chipping på internerna, brottslingar kön och andra förtalad grupper.

Ett annat område där debatten rasar marker är den medicinska professionen. Förra året läckte brittisk granskning politiska dokument visade att regeringen har övervägt tanken att implantera någon anses psykiskt instabil med ett mikrochip.

Vi har också tidigare betonat hur implantation marker används för rekreation, att betala för drinkar i barer . Den Baja Beach Club i Barcelona har kämpat teknik för år. Ledande sportprofiler nu bär marker i deras kläder för att spåra sina framföranden, har implantation redan diskuterats som nästa steg.

Alla möjliga saker från handel till transporter kan en dag smida vägen mot en microchipped samhälle.

Förra året prisbelönta regissören Aaron Russo, som förekommer på Alex Jones show, betonade att de verkliga avsikterna med den globala eliten, i synnerhet familjen Rockefeller, är ett mikrochip samhälle. Ett samhälle där du har inget privatliv, ingenstans att fly, ingenstans att gömma sig, oavsett om du är oskyldig, skyldiga, likgiltiga eller försämras.

Anser att den första användningen av tekniken var i spårning boskap och andra djur.

Ett mikrochip samhälle låter som något från en fruktansvärd science fiction-filmen, som alltid fiktion är speglad av verkligheten som vi nu ser det som diskuteras i kongressen.

The Age i Australien rapporteras att inom tio år chip kommer att vara lika vanligt som mobiltelefoner är idag. Om systemet blev vanliga så är det uppskattas att cirka 75% av befolkningen skulle få i uppdrag att ta marker.

Av en ren slump (ahem) IBM, företaget bakom Verichip de stora återförsäljare av implanterbara chips, också sprang katalogisering system som används av nazisterna för att lagra information om judar i Hitlers Tyskland.

För att förstå hur lätt en microchippat samhälle snabbt kunde bli verklighet, läs denna utmärkta pjäs från 2006 av Kevin Hägglund i Toronto Star.

Read article hereKommentera:

Namn *:
E-post *:
Webbplats:
Kommentar *:
*