Japanska forskare vill spela in dina drömmar

En japansk forskargrupp har framgångsrikt lyckats läsa av bilder från en mänsklig hjärna. I framtiden kan det sannolikt bli möjligt att använda tekniken för att visa drömmar på en skärm.


Drömmar kan många gånger vara riktigt spännande och intressanta men dessvärre (eller dessbättre i vissa fall) så glömmer man snabbt bort dem. Med hjälp av ny teknik som har utvecklats i Japan kan det så småningom bli möjligt att spela in drömmarna och spela upp dem på en skärm, så att man får chansen att uppleva dem på nytt.

Forskare vid ATR Computational Neuroscience Laboratories i Kyoto har nämligen tagit fram en teknik som gör att man kan skapa bilder utifrån de elektriska signaler som skickas från ögat till hjärnan när man tittar på ett objekt. Det är första gången som detta är möjligt.

För att utveckla tekniken började forskarna med att studera olika mönster som skapades i ett antal försökspersoners hjärnor under tiden som 400 stillbilder visades för dem. Därefter visade man de sex bokstäver som ingår i ordet neuron, och dessa kunde sedan återskapas på en bildskärm genom att mäta hjärnornas aktivitet.

I framtiden tror forskarna att tekniken sannolikt skulle kunna användas för att läsa av komplexa drömmar. Det återstår dock en hel del forskning innan man når dit.

Källa: Daily MailKommentera:

Namn *:
E-post *:
Webbplats:
Kommentar *:
*